Rapunzel

Av Mari og Vilde

Vi skulle jobbe med papp som materiale. Tankene beveget seg raskt inn på ulike skikkelser fra kjente eventyr som ble satt inn i en ny kontekst. Valget falt på Rapunzel ettersom vi syntes det ville være morsomt å jobbe med å utforme håret hennes. Vi tenkte først å bruke bølgepapp, men valget falt etter hvert på tørkepapir ettersom vi mente at dette ville være lettere og jobbe med.

Vi valgte å bruke hvit  kritt og maling på svart papp for å skape vår figur av Rapunzel. Dette var også en medvirkende årsak til at vi valgte tørkepapir fremfor bølgepapp ettersom vi mente at disse fargevalgene harmonerte bedre. Alle disse materialene er også lett tilgjengelige i barnehagen.

Vi vurderte mange steder hun kunne henges opp. Vi tenkte hele tiden på at hun skulle henge høyt og at fletta skulle rekke ned til bakken. Valget falt på en balkong på Høyskolen.

For å skape en litt ny vri brukte vi kritt og skrev ”true love” og piler som viste mot Rapunzel. Hun venter og venter, men ingen kommer, og dessuten er jo håret hennes alt for skjørt…

I prosessen fikk vi mange nye ideer på hvordan fletten hennes kunne brukes på andre måter, f.eks ned i et kumlokk, rundt et hjørnet, eller å pakke håret rundt noe ”hemmelig”. Vi mener at dette prosjektet har en god overføringsverdi til barnehagen.

Nedenfor følger noen morsomme og spesielle linker  som viser ulike måter å jobbe med  hår,  eventyr, papp og papir på.

http://www.youtube.com/watch?v=rp5Zv-wDgtQ

http://www.mymodernmet.com/profiles/blogs/urban-street-art-ivy-hair-2

http://www.dailymotion.com/video/x2wwxf_hair_street

http://www.unurth.com/index/filter/Hyuro

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s